Nybörjare

Lär dig alla nybörjartips hos BingoFestivalen

Bingo är något som är djupt rotad i den svenska traditionen med allt från bilbingo till bingo på tv. Alla har vi väl suttit på en uppesittarkväll med loket och spelat bingo med släkten? Eftersom bingo är så pass populärt som det är i Sverige så har olika spelplatser på nätet givetvis tagit in bingo så att du kan spela dina bingofavoriter när, och var som helst. Fastän bingo är så pass vanligt och populärt så är det dock inte så lätt som man kan tänka sig då det finns många olika regler, strategier och typer av bingo att lära sig.

När det kommer till att spela bingo på nätet så talar vi huvudsakligen om två olika typer av bingo, 75-bollarsbingo och 90-bollarsbingo. Den bingo som är mest populärt i Sverige är 75-bollarsbingo, även kallad variantbingo. Det är denna som spelas i bingohallarna och på Bingolotto på TV’n. 90-bollarsbingo är vanligare i England och Austarlien och har en spelplan som ser något annorlunda ut.

75 bollars bingo

Läs allt om 75-bollarsbingo härOm det är första gången du spelar bingo på ett nätcasino så kan det vara en bra idé att börja med 75-bollarsbingo vilket många säkert känner igen från TV eller om ni spelat bingo i Sverige. Det finns givetvis många olika versioner av 75-bingo med olika vinstchanser och olika strategier, men vi kollar här på de vanligaste. Spelplanen är 5 rader med 5 nummer, alltså 25 nummer totalt. Den första raden från vänster som går vertikalt innehåller nummer mellan 1-15, den andra raden har nummer mellan 16,30, den tredje raden 31-45, den fjärde raden 46-60 och den femte raden har nummer mellan 61-75.

När du spelar spelet på nätet så kan du precis om i verkligheten köpa på dig mer än en spelplan och ha större chans på att ta hem vinsten, fler spelplaner ökar självklart din chans att vinna. Det gäller att få en vågrät, diagonal eller en vertikal rad vid det första spelet och sedan fylla på med 2, 3 och 4 vågräta rader och slutligen få till en full bricka för att vinna. Detta beror givetvis på vilken typ av spel det är, men detta är den vanligaste. Vanligtvis ska du fylla din bricka innan 32 bollar blivit dragna för att vinna. I många spel finns det även en jackpott som du får genom en vinnande kombination inom ett visst antal bollar. Extra pengar har väl ingen tackat nej till?

90 bollars bingo

Läs allt om 90-bollarsbingo här90-bollarsbingo är ett hett alternativ för dig som spelat mycket bingo sedan tidigare och vill expandera ditt bingospelande. Brickan i 90-bingo ser väldigt annorlunda ut med 6 mindre spelplaner uppdelade på en bricka istället för en stor spelplan. Varje liten spelplan har nio vertikala rader och tre horisontella. Här gäller det precis som i variantbingo att fylla en horisontell rad med fem nummer, eller två om de krävs. Full bricka får man på samma sätt genom att kryssa av alla 15 nummer som dras på en och samma bricka. Även på 90-bingo så kan du få en jackpott beroende på vilket spel du spelar. Oftast är det när du fått en full bricka innan 44 bollar har blivit dragna som jackpotten blir din!

Tips för nybörjarbingo

  • Fler brickor ger dig större vinstchans
  • Håll utkik efter erbjudanden där du kan få en gratisbricka vid ett brickköp
  • Välj dina nummer själv eller få slumpmässigt valda nummer av datorn
  • Håll koll efter kampanjer där gratisbingo, gratisbrickor eller andra härliga bonus kan finnas
  • Håll budget
  • Testa på att spela 90-bollarbingo om 75-bollarsbingo börjar bli för tråkigt
  • Kolla in spelutbudet på bingo på de olika sidorna