Bingovarianter

I Bingo så dras slumpmässiga nummer och den som spelar ska markera dessa på sin spelbricka. Man kan få Bingo på olika sätt beroende på vilken variant av spelet som man spelar. Bingospel är populära och spelas av många. Det finns idag många olika varianter och några av dem är :

Bilbingo: Här spelar man på parkeringsplatser där man sitter i sin bil och spelar. Om man får bingo så tutar man och då kommer det bingopersonal för att kontrollera spelbrickan.

Bingolotto: Programmet sänds om söndagarna och en programledare läser upp de nummer som ska markeras. Spelarna har en spelbricka med tre bingospel och man får bingo om man har fem nummer i en rad. Bingolotto kan spelas hemma med en bingobricka man köper eller så kan man spela det på nätet.

Klassisk bingo: I detta spelet gäller det att få bingo så fort som möjligt och det krävs då fem nummer i rad. Detta är den vanligaste formen av bingo.

Mönsterbingo: För att få bingo i denna varianten av spelet så ska man få ett visst mönster. Det finns olika mönster så som en nia, ett hjärta eller något annat.

Onlinebingo: Man kan spela bingo även på nätet, där flera olika varianter av spelet erbjuds.

Variantbingo: Här kan man få bingo på olika sätt, lodrätt, vågrätt eller diagonalt. Vilket variant som gäller för just det spelet man spelar ser man när det börjar. Man spelar fem omgångar på varje bricka, när någon får bingo i första fältet så går man vidare till nästa. I nästa fält måste man då har två rader för att vinna, i tredje fältet tre rader, i fjärde fyra rader och i femte fem rader för vinst.